Nieuwe snowboots 2014/2015 voor kinderen

Waarschijnlijk gaat dit bericht de eerste in een serie want het aanbod van snowboots os overweldigend, zelfs als je alleen naar de kinderboots kijkt. Hieronder nieuwe modelen, nieuwe kleuren en nieuwe uitvoeringen van een aantal bekende merken.

Ricosta Emilia

Ricosta Emila

Vingino Samona

Vingino Samona

Adidas CH Libria

Adidas ch libria

Giga

Kamik Southpole III

Kamik Southpole 3

Olang Pollon

Olang Pollon

Hoge laarzen voor dames

Hoge, overknee, laarzen zijn niet onmiddelijk ook winterlaarzen. Vaak worden hoge laarzen ook gedragen in de tussen seizoenen in combinatie met een niet te lange rok of jurk, zodat de fraaie laarzen tenminste te zien zijn. Veel lange laarzen hebben ook nog eens hakken die maken ze voor gebruik op sneeuw en ijs minder geschikt. Het is sowieso de vraag of je je luxe hoge laarzen wilt blootstellen aan de elementen.

L’Autre Chose

overknee laars van L'autre chose 
Opvallende blauwe overknee laars. Ook te verkrijgen in zwart

Michael Kors

REgina laars van Michael Kors
De regina is ook te krijgen in een uitvoering met platte hak

Esprit

Esprit overknee laats

Tommy Hilfiger

wera hoge laars tommy hilfiger
De Wera omvat een verticale lijn schoenen voor winterse omstandigheden. De hoogte gaat van lage stevige enkelschoenen tot hoge overknee laarzen

Billy Bi

Billy Bi
Niet de hoogste laars uit e collectie van deze designer uit Denemarken, wel een opvallende verschijnen door de structuur van het leer

S. Oliver

S.oliver hoge laars
Tot slot van deze serie nog een zeer betaalbare laars van S.Oliver

 

Goedkope Snowboots voor kinderen

Snowboots gebruik je vaak maar relatief weinig en met snelgroeiende kindervoeten voelt het toch als een beetje zonde om elk jaar weer een stel dure snowboots te kopen. Als je er op tijd bij bent zijn er veel snowboots te koop die in de aanbieding zijn. Met wat mazzel heb je dan goede snowboots voor 10-15 euro.

Een andere optie zijn tweede hands snowboots, omdat deze weinig gedragen worden kan dat prima. Zie ook het artikel snowboots een maatje groter kopen.

Loopt dat allemaal mis dan rest er weinig anders dan te kijken naar de goedkopere merken, hieronder een selectie. Bedenk wat dat de kwaliteit, zaken als warmte en waterdichtheid, bij goedkope schoenen vaak minder is dan bij duurdere soorten. Al is er ook geen enkele noodzaak de hoofdprijs te betalen voor een set snowboots.

Nijdam

goedkope snowboot van nijdam voor kids 

Chuva

goedkope snowboot van chuva voor kinderen

Mountain Peak

goedkope snowboot van Mountain peak voor jongens

Rucanor

goedkope snowboot van rucanor voor meisjes

Scapino

goedkope snowboot van scapino voor meisjes

Trentino

goedkope snowboot van Trentino voor kids

Speelt je kind vaak buiten in de winter, dan is de aanschaf van goed, waterdichte of watervaste winterlaarzen een beter idee dan goedkope snowboots.

 

Bekijk het aanbod tot 25 euro en vergeet niet om ook bij de winterlaarzen en winterschoenen te kijken.

Hoe wordt de winter 2014/2015?

De meteorologische herfst is een kleine week oud en begon zoweer met een aangename week nazomeren. Al merkt je toch dat de zonkracht aan het afnemen is en is het met name in de wind gauw minder aangenaam. De herfst heeft veel moois te bieden : paddenstoelen, herfstkleuren en een herfststorm heeft ook zijn charme. Maar voor de meeste mensen is de herfst echter een nare overgangsperiode met nattigheid en dagen die steeds maar korter worden. Langzaam komt dan het verlangen naar de winter. Een echte winter met lekker ijs of sneeuw en niet zo een softe als de winter 2013/2014 die zes keer niks opleverde.

Komt er een koude winter 2014/2015?

Lees meer

Snowboots en toch koude voeten in de winter

Na ervaringen in eerdere winters heb je je dit jaar goed voorbereid, je hebt de warmste en dikste snowboots gekocht die je kon vinden. Plus nog eens lekker dikke sokken. Wat kon je gebeuren? Heb je toch nog koude voeten. Dat moet toch niet kunnen.


Foto CC BY 2.0

Warm blijven

Hoe warm en dik ook je kleren en schoenen produceren geen warmte ( al zijn er wel elektrisch verwarmde schoenen te koop). Ze isoleren je lichaam en voorkomen dat de warmte van je lichaam te snel wordt afgegeven aan de buitenlucht. De warmte in je lichaam komt vanuit je spieren en wordt door je bloed door het lichaam vervoerd.

Lees meer