De Schoenenkast

Hoeveel schoenen heb jij? En voor de winter? Hoeveel paar schoenen heb je (minimaal) nodig om de winter door te komen? Een overzicht, waarbij we het modieuze aspect deels buiten beschouwing laten

Enkellaars

Enkellaars van Hogan

Terwijl in de zomer sneakers en sandalen populair zijn kiezen in de winter en winter de meeste dames en meisjes voor (enkel)laarzen. Hierin is dan ook een grote keuze. De getoond Hogan enkellaars is wellicht niet de meest standaard enkellaars voor alledaags gebruik, maar het is wel een fraaie schoen met een kleine hak en stevige zool

Verder naar alle enkellaarzen

Winterboot

Winterboot van Timberland

Iets lager of net zo hoog als de enkellaars maar met een heel andere uitstraling zijn de dit jaar zo populaire boots. Stevige schoenen uit de outdoor wereld maar helemaal ready voor de Urban Jungle.

Winterschoenen van Timberland

Regenlaars

Regenlaars van Michael Kors

Essentieel om een Hollandse winter door te komen, schoenen die je voeten droog houden. Gewone rubberen laarzen voldoen prima voor dagelijks werk, ellegant zijn deze regenlaarzen van Michael Kors. Bovendien houden deze je voeten ook nog eens lekker warm.

Meer regenlaarzen

Snowboot

snowboot van Ecco

De basic snowboot houdt je voeten in de winter warm en zijn vooral bedoelt voor de sneeuw. De waterdichtheid laat het bij dooi wel eens afweten. Iets om op te letten bij de aanschaf. Ga je ermee de sneeuw in of gebruik je ze onder alle koude en natte omstandigheden. Er zijn ook veel snowboots die een stap verder gaan en wellicht iets minder warm zijn maar wel waterdicht

Naar de snowboots

Winterlaars

Winterlaars van dubarry

Deze laars is eigenlijk bij de regenlaars en snowboot als een beetje aan bod geweest. Warm, waterdicht en vaak ademend om je voeten comfortable de koude en natte periode door te helpen. Schikt voor de sneeuw maar ook over een tocht door de regen. De getoonde Dubarry Kilterman is een luxe alrounder

Naar de winterlaarzen

Slofsok

Pantoffel van Giesswein

En dan is het avond. Tijd om te ontspannen met een lekker paar warme sloffen.

Giesswein sloffen

Indian Summer

Indian Summer is de in Noord Amerika gebruikte term voor wat wij een nazomer noemen: Lekker relatief warm weer in de herfst. En dat hebben we nu wel. Weliswaar is de temparatuur langzaam aan het dalen, maar net als vorig jaar zitten we nog een aantal graden boven het gemiddelde. En hoewel er al wat stormen, ochtendmist en perioden met regen langsgekomen zijn, is het eigenlijk prima herfstweer. Nachtvorst is er bijvoorbeeld nog niet geweest, dus echt koud in de vroege ochtend ook niet. Veel bomen beginnen nu pas hun blad te verliezen, terwijl de gemeentelijke bladblazers al druk bezig zijn het blad dat dus niet gevallen is op te ruimen, schema is schema. Hoe de winter zich verder ontwikkeld is afwachten, november 2010 begon ook best warm, maar aan het einde van die maand was er een run op snowboots omdat het opeens best koud was.

Karma of Charme

Meer Karma of Charme

Wachten op de herfst en winter

Het afgelopen weekend dacht je waarschijnlijk eerder aan sandalen dan aan warm gevoerde vachtlaarzen. Getuige de beelden op het journaal was zelfs voor een duik in de Noordzee niet zo heel veel bravoure nodig.

In het straatbeeld hadden de meesten toch gekozen voor de herfst en winterschoenen, waarschijnlijk waren de slippers al in de winterstalling terecht gekomen.

Na het zeer zachte en droge weekend is het vandaag duidelijk een stuk meer herfst, het waait en het miezert wat. Al is de temperatuur nog best hoog en wil het blad nog niet echt naar beneden. Or het nu een strenge strenge winter gaat worden of net zo een zachte als 2013/2014 ligt nog in het verschiet. Feit is dat als het koud wordt snowboots en warme winterlaarzen ook in een mum van tijd uitverkocht zijn.  Nu is het zeker bij snel groeiende kindervoeten niet echt handig om deze op voorraad te kopen. Maar als de weerberichten serieus sneeuw voorspellen is het wel zaak snel te handelen.

Kindermaten schoenen van EU/US/UK

Het Europese maatsysteem voor schoenen begint voor kinderen ongeveer bij maat 16 en de grootste kindermaten zitten ergens in de 39. Vanaf een maat of 34/35 komen er ook dames en heren modellen beschikbaar. Een kindermaat 34 is even lang als een volwassen maat 34 al is de leest soms wat smaller.

Een ugg in maat 16

Amerikaanse maten (US) lopen anders, die beginnen bij maat 1 ( er is ook een half) en lopen dan op tot 7. Hier is echter niet zo dat een kindermaat 4 hetzelfde is als een heren of dames maat 4. Hier zitten grote verschillen tussen.

Op de verwarring compleet te maken zijn er ook nog de UK maten, ook kleine cijfertjes maar de maatvoering is anders. De UK maten worden ook in onder andere Australië en Nieuw Zeeland gebruikt.

Lees verder

Grote maten winterboots voor dames

Dames die op grote voet leven hebben vaak moeite om leuke passende schoenen te vinden in de grote maat die ze nodig hebben. Dat is voor snowboots en winterlaarzen niet anders. Tot maat 42 is er een prima aanbod, daarna neemt het snel af. Veel van het aanbod in de maten groter dan 42 zijn bovendien unisex modellen. Niet dat daar geen mooie schoenen te vinden zijn, neem de laarzen van dubarry, maar vaak heb grote maten ook een vrij brede leest en dat moet maar net lekker zitten. Voor het overzicht hebben we alle dames en unisex winterschoenen in de maten 43 - 48 op een rij gezet. Onderstaande een drietal boots waarmee je zeker sneeuw en nattigheid doorkomt en die op moment van schrijven beschikbaar waren in een grote damesmaat

Joepie - eerste herfststorm op komst

Afgelopen zaterdag was het nog een nazomer-dag om in te lijsten. In menig reactieplas werd zelfs nog volop in het water gespeeld. Naar het lijkt was dat voorlopig de laatste echt mooie dag, voor dinsdag 7 oktober voorspelt weeronline zelfs de eerste storm voor deze herfst.

Aangezien er nog aardig wat blad aan de bomen zit kan dat gepaard gaan met afbrekende taken en omwaaiende bomen. Minder prettig dus. Maar voor hetzelfde gemak wordt het gewoon lekker stevig uitwaaien en mits je er goed op gekleed bent heeft dat ook zijn charme. Hoe dan ook, houd het weer in de gaten, en regenjas en regenlaarzen bij de hand.

regenlaars michael kors

Regenlaars van Michael Kors
Meer…

zoo adventure

Zoo adventure waterdichte laars
Meer…

23 September 04:29

De herfst is begonnen, niet dat je meteen de snowboots aan moet, maar een lekker setje laarzen is zo langzaam wel prettiger dan sandalen. En de regenlaarzen stand-by

Zijn timberlands de nieuwe Birkenstocks?

Nog niet zo heel lang wilde je niet gezien worden met de ziekenhuis-slippers van Birkenstock, de afgelopen zomer waren ze een hot fashion item. Het begon ermee dat een aantal (film)sterren ze droegen, nu loopt zo'n beetje elke vrouw op birkenstocks en look-a-likes. Het is dus goed mogelijk dat functionele schoenen hip worden.

Daarvan uitgaande zouden de stevige boots van timberland wel eens het fashion item van de winter 2014/2015 kunnen worden en dan met name de fold-downs. Afgelopen winter verschenen verschillende diva's al in deze schoenen, uiteraard wel allemaal casual gedragen en brandschoon, want dat de meeste modellen prima geschikt zijn voor het ruigere werk betekend nog niet dat dat moet.

Timberland heeft een zeer diverse collectie schoenen voor dames en heren, hieronder een selectie. Timberland heeft een enorme diversiteit aan modellen naast de boots ook echte snowboots en winterlaarzen en niet alleen in de huiskleur okkergeel.

Teddy Fleece

Teddy boot van timberland

 Meer Teddy…

Authentic Fold

Folddown boot van timberland

Meer Folddown…

Cupsole

Cupsole boot van Timberland

 Meer Cupsole…

Premium

Premium boot van timberland

 Meer Premium…

Nieuwe snowboots 2014/2015 voor kinderen

Waarschijnlijk gaat dit bericht de eerste in een serie want het aanbod van snowboots os overweldigend, zelfs als je alleen naar de kinderboots kijkt. Hieronder nieuwe modelen, nieuwe kleuren en nieuwe uitvoeringen van een aantal bekende merken.

Ricosta Emilia

Ricosta Emila

Vingino Samona

Vingino Samona

Adidas CH Libria

Adidas ch libria

Giga

Kamik Southpole III

Kamik Southpole 3

Olang Pollon

Olang Pollon

Hoge laarzen voor dames

Hoge, overknee, laarzen zijn niet onmiddelijk ook winterlaarzen. Vaak worden hoge laarzen ook gedragen in de tussen seizoenen in combinatie met een niet te lange rok of jurk, zodat de fraaie laarzen tenminste te zien zijn. Veel lange laarzen hebben ook nog eens hakken die maken ze voor gebruik op sneeuw en ijs minder geschikt. Het is sowieso de vraag of je je luxe hoge laarzen wilt blootstellen aan de elementen.

L’Autre Chose

overknee laars van L'autre chose 
Opvallende blauwe overknee laars. Ook te verkrijgen in zwart

Michael Kors

REgina laars van Michael Kors
De regina is ook te krijgen in een uitvoering met platte hak

Esprit

Esprit overknee laats

Tommy Hilfiger

wera hoge laars tommy hilfiger
De Wera omvat een verticale lijn schoenen voor winterse omstandigheden. De hoogte gaat van lage stevige enkelschoenen tot hoge overknee laarzen

Billy Bi

Billy Bi
Niet de hoogste laars uit e collectie van deze designer uit Denemarken, wel een opvallende verschijnen door de structuur van het leer

S. Oliver

S.oliver hoge laars
Tot slot van deze serie nog een zeer betaalbare laars van S.Oliver