Sneeuw

Op moment van schrijven heeft de sneeuwbui van 24 januari 2015 het land alweer in oostelijke richting verlaten. En hoewel slecht weer verspeld was en men zich in het verkeer redelijk aanpaste liep winters Nederland toch weer vast. Auto's hadden de nodige problemen rechtdoor te gaan, de NS reed uiteraard ook niet in grote delen van het land en bussen inzetten had ook niet echt nut.

Wellicht ook maar terugvallen op oude techniek:

Lees verder

Dat was de winter van 2014

Het was even wachten maar daar was er in 2014 toch nog een winter. Althans als je onder de lijn Arnhem-Den Haag woonde. Vorst was er in een groot deel van het land, maar sneeuw beperkte zich tot het zuiden. Met de vlokjes waren er ook prompt weer de bekende bijverschijnselen, de NS paste de winter dienstregeling toe en nog bleef het op verschillende plaatsen niet soepel rollen. Automobilisten stonden ook in de file door gladheid en vrachtwagens kwamen de heuvels(?) niet meer op. Het is altijd weer wennen de eerste keer in het jaar.

Met sneeuw en koude komt er ook een run op de snowboots. Het aantal bezoekers op winterschoen.nl was op 27 december een veelvoud van een gemiddelde zaterdag. Er werd veel gezocht naar vooral goedkope snowboots voor kinderen, maar er zaten zeker ook luxe zoekers bij. Hieronder een overzicht.

Snowboots Prenetal

Snowboots Prenetal

Met stip op nummer 1, ondanks ( of dankzij) de kleine collectie van prenatal. Lijkt zelfs uitverkocht deels

Verder…

Jeppe Helly Hansen

Jeppe Helly Hansen

De Jeppy is er in een aantal uitvoeringen en een betaalbare winterlaars. Heeft veel weg van een sorel kloon.

Verder…

Snowboot Cortina

Snowboot Cortina

Goedkoop warme voeten

Verder…

CW96 van Blackstone

CW96 van Blackstone

De wat luxere halfhoge gevoerde veterboot met ritssluiting model CW96 van Blackstone

Verder…

Galway Dubarry

Galway Dubarry

Een luxe alround winterlaars

Verder…

snowboots Scapino

snowboots Scapino

Bij elkaar opgeteld zijn de snowboots van scapino de meest populaire. Goedkoop dus ideal voor een paar keer naar buiten in de sneeuw.

Verder…

Snowboots stups

Snowboots stups

Iets duurder dan de snowboots uit het onderste segment maar nog steeds betaalbare snowboots

Verder…

Becket Ugg Australia

Becket Ugg Australia

De vachtlaars mag dan op zijn retour zijn, ugg australia heeft een grote collectie populaire modellen winterlaarzen.

Verder…

Tips

Op zoek naar de goedkoopste snowboots? Sorteer op prijs en zet de goedkoopste bovenaan. Hierna maakt u in de filters links ( of in de blauwe pulldowns op een kleiner scherm) eenvoudig een keuze op geslacht of soort.

Op zoek naar het meeste voordeel? Sorteer op korting

Kinder snowboots kiezen

Voor je het weet komen er dan toch een paar koude sneeuwdagen aan. Tenminste voor nu als je in Zuid Nederland woont. Maar komt er nog meer? Loont het de moeite nu te investeren in een stel nette snowboots of liggen die tot volgend jaar in de kast? En dan zijn ze wellicht te klein ook nog eens. (Snowboots een maatje groter kopen)


En dan heb je nog de enorme keuze aan snowboots. We hebben een aantal populaire merken en modellen op een rij gezet, allemaal in de prijs tussen de 20 en 50 euro. Geen rib uit je lijf maar ook niet zo goedkoop dat je net zo goed op sokken naar buiten kunt. Het zijn snowboots die altijd ongeveer in dit prijsbereik te vinden zijn, maar ook een aantal duurdere soorten die nu in de uitverkoop zijn.

Elefanten

Elefanten Snowboot

Verder…

Nijdam

Nijdam Snowboot

Verder…

Winter grip

Winter grip snowboot

Verder…

Kangaroos

Kangaroos snowboot

Verder…

Helly Hensen

Helly Hensen snowboot

Verder…

Columbia

Columbia snowboot

Verder…

Color Kids

Color kids Kianna

Verder…

Trentino

Trentino

Verder…

Midwinter 2014

De (astronomische) winter begint op het moment dat de zon recht boven de Steenbokskeerkring staat.Meestal is dit op 21 december maar in de 1-2 jaren voor een schikkeljaar begint de winter op 22 december, zo ook dit jaar al is het maar net : 00:03

De Steenbokskeerkring bevindt zich op het zuidelijke halfrond en de afstand die de zonnestralen door de dampkring moeten afleggen om ons te bereiken is maximaal. Daarnaast zijn de dagen nu het korst. Gevolg: er komt minder warmte aan dan er uitstraalt. Terwijl de dagen na nu steeds langer worden is de balans nog in het nadeel van de uitstraling, en dus afkoeling, en daarom hebben we het koudste deel van de winter meestal in januari.

Van winter is nu nog niet echt sprake, zelfs veel wintersport accommodaties liggen nog in het groen en je moet hoog de berg op om te kunnen skiën.

De voeten hebben dan ook nog steeds voldoende aan gewone stevige schoenen of enkellaarzen. Snowboots of sterk gevoerde winterlaarzen zijn met temperaturen ruim boven nul gauw te warm.

Met de winter op de kalender is ook volop de sale bezig, al begon die al zo rond de peperotentijd. (Web)winkels willen nu al van hun wintercollectie af. Tegen de tijd dat we hier echt de kou krijgen liggen de zomerschoenen alweer in de etalage. Dus nu is volop kans om een net stel schoenen te vinden in de uitverkoop.

De Schoenenkast

Hoeveel schoenen heb jij? En voor de winter? Hoeveel paar schoenen heb je (minimaal) nodig om de winter door te komen? Een overzicht, waarbij we het modieuze aspect deels buiten beschouwing laten

Enkellaars

Enkellaars van Hogan

Terwijl in de zomer sneakers en sandalen populair zijn kiezen in de winter en winter de meeste dames en meisjes voor (enkel)laarzen. Hierin is dan ook een grote keuze. De getoond Hogan enkellaars is wellicht niet de meest standaard enkellaars voor alledaags gebruik, maar het is wel een fraaie schoen met een kleine hak en stevige zool

Verder naar alle enkellaarzen

Winterboot

Winterboot van Timberland

Iets lager of net zo hoog als de enkellaars maar met een heel andere uitstraling zijn de dit jaar zo populaire boots. Stevige schoenen uit de outdoor wereld maar helemaal ready voor de Urban Jungle.

Winterschoenen van Timberland

Regenlaars

Regenlaars van Michael Kors

Essentieel om een Hollandse winter door te komen, schoenen die je voeten droog houden. Gewone rubberen laarzen voldoen prima voor dagelijks werk, ellegant zijn deze regenlaarzen van Michael Kors. Bovendien houden deze je voeten ook nog eens lekker warm.

Meer regenlaarzen

Snowboot

snowboot van Ecco

De basic snowboot houdt je voeten in de winter warm en zijn vooral bedoelt voor de sneeuw. De waterdichtheid laat het bij dooi wel eens afweten. Iets om op te letten bij de aanschaf. Ga je ermee de sneeuw in of gebruik je ze onder alle koude en natte omstandigheden. Er zijn ook veel snowboots die een stap verder gaan en wellicht iets minder warm zijn maar wel waterdicht

Naar de snowboots

Winterlaars

Winterlaars van dubarry

Deze laars is eigenlijk bij de regenlaars en snowboot als een beetje aan bod geweest. Warm, waterdicht en vaak ademend om je voeten comfortable de koude en natte periode door te helpen. Schikt voor de sneeuw maar ook over een tocht door de regen. De getoonde Dubarry Kilterman is een luxe alrounder

Naar de winterlaarzen

Slofsok

Pantoffel van Giesswein

En dan is het avond. Tijd om te ontspannen met een lekker paar warme sloffen.

Giesswein sloffen

Indian Summer

Indian Summer is de in Noord Amerika gebruikte term voor wat wij een nazomer noemen: Lekker relatief warm weer in de herfst. En dat hebben we nu wel. Weliswaar is de temparatuur langzaam aan het dalen, maar net als vorig jaar zitten we nog een aantal graden boven het gemiddelde. En hoewel er al wat stormen, ochtendmist en perioden met regen langsgekomen zijn, is het eigenlijk prima herfstweer. Nachtvorst is er bijvoorbeeld nog niet geweest, dus echt koud in de vroege ochtend ook niet. Veel bomen beginnen nu pas hun blad te verliezen, terwijl de gemeentelijke bladblazers al druk bezig zijn het blad dat dus niet gevallen is op te ruimen, schema is schema. Hoe de winter zich verder ontwikkeld is afwachten, november 2010 begon ook best warm, maar aan het einde van die maand was er een run op snowboots omdat het opeens best koud was.

Karma of Charme

Meer Karma of Charme

Wachten op de herfst en winter

Het afgelopen weekend dacht je waarschijnlijk eerder aan sandalen dan aan warm gevoerde vachtlaarzen. Getuige de beelden op het journaal was zelfs voor een duik in de Noordzee niet zo heel veel bravoure nodig.

In het straatbeeld hadden de meesten toch gekozen voor de herfst en winterschoenen, waarschijnlijk waren de slippers al in de winterstalling terecht gekomen.

Na het zeer zachte en droge weekend is het vandaag duidelijk een stuk meer herfst, het waait en het miezert wat. Al is de temperatuur nog best hoog en wil het blad nog niet echt naar beneden. Or het nu een strenge strenge winter gaat worden of net zo een zachte als 2013/2014 ligt nog in het verschiet. Feit is dat als het koud wordt snowboots en warme winterlaarzen ook in een mum van tijd uitverkocht zijn.  Nu is het zeker bij snel groeiende kindervoeten niet echt handig om deze op voorraad te kopen. Maar als de weerberichten serieus sneeuw voorspellen is het wel zaak snel te handelen.

Kindermaten schoenen van EU/US/UK

Het Europese maatsysteem voor schoenen begint voor kinderen ongeveer bij maat 16 en de grootste kindermaten zitten ergens in de 39. Vanaf een maat of 34/35 komen er ook dames en heren modellen beschikbaar. Een kindermaat 34 is even lang als een volwassen maat 34 al is de leest soms wat smaller.

Een ugg in maat 16

Amerikaanse maten (US) lopen anders, die beginnen bij maat 1 ( er is ook een half) en lopen dan op tot 7. Hier is echter niet zo dat een kindermaat 4 hetzelfde is als een heren of dames maat 4. Hier zitten grote verschillen tussen.

Op de verwarring compleet te maken zijn er ook nog de UK maten, ook kleine cijfertjes maar de maatvoering is anders. De UK maten worden ook in onder andere Australië en Nieuw Zeeland gebruikt.

Lees verder

Grote maten winterboots voor dames

Dames die op grote voet leven hebben vaak moeite om leuke passende schoenen te vinden in de grote maat die ze nodig hebben. Dat is voor snowboots en winterlaarzen niet anders. Tot maat 42 is er een prima aanbod, daarna neemt het snel af. Veel van het aanbod in de maten groter dan 42 zijn bovendien unisex modellen. Niet dat daar geen mooie schoenen te vinden zijn, neem de laarzen van dubarry, maar vaak heb grote maten ook een vrij brede leest en dat moet maar net lekker zitten. Voor het overzicht hebben we alle dames en unisex winterschoenen in de maten 43 - 48 op een rij gezet. Onderstaande een drietal boots waarmee je zeker sneeuw en nattigheid doorkomt en die op moment van schrijven beschikbaar waren in een grote damesmaat

Joepie - eerste herfststorm op komst

Afgelopen zaterdag was het nog een nazomer-dag om in te lijsten. In menig reactieplas werd zelfs nog volop in het water gespeeld. Naar het lijkt was dat voorlopig de laatste echt mooie dag, voor dinsdag 7 oktober voorspelt weeronline zelfs de eerste storm voor deze herfst.

Aangezien er nog aardig wat blad aan de bomen zit kan dat gepaard gaan met afbrekende taken en omwaaiende bomen. Minder prettig dus. Maar voor hetzelfde gemak wordt het gewoon lekker stevig uitwaaien en mits je er goed op gekleed bent heeft dat ook zijn charme. Hoe dan ook, houd het weer in de gaten, en regenjas en regenlaarzen bij de hand.

regenlaars michael kors

Regenlaars van Michael Kors
Meer…

zoo adventure

Zoo adventure waterdichte laars
Meer…